چکیده :یک مقام کارفرمایی در استان اصفهان، خبر خودسوزی یک کارگر معدن را تایید کرد و در توضیح آن به افزایش شدید هزینههای زندگی و در همین حال افزایش 10 الی 20 درصدی حقوق کارگران اشاره کرد که به گفته وی باعث افزایش 50 درصدی هزینههای زندگی آنان شده است....
کلمه – گروه کارگری: یک مقام کارفرمایی از خودسوزی یک کارگر معدن در استان اصفهان خبر داد.
به گزارش کلمه، این خبر تلخ و دردناک در شرایطی منتشر می شود که نگرانی ها از تبعات انسانی شرایط ناگوار اقتصادی کشور همچنان رو به افزایش است و کارشناسان هشدار می دهند که در صورت افزایش نیافتن دستمزد کارگران به نسبت نرخ واقعی تورم، فجایع بزرگتری در راه است.
عبدالوهاب سهلآبادی رییس کانون انجمن صنفی کارفرمایان استان اصفهان با تایید این خبر، در توضیح آن به افزایش شدید هزینههای زندگی و در همین حال افزایش ۱۰ الی ۲۰ درصدی حقوق کارگران اشاره کرد که به گفته وی باعث افزایش ۵۰ درصدی هزینههای زندگی آنان شده است.
وی به نام و محل کار این کارگر و سرنوشت وی پس از خودسوزی اشاره نکرده است.
این مقام کارفرمایی در توضیح تبعات شرایط موجود، اشاره کرد که کارگران در اصفهان به جای دندان پر کردن، دندان کش شدهاند، چرا که پرداخت هزینههای درمانی را ندارند! بر اساس گزارش ایسنا منطقه اصفهان، وی همچنین اعلام کرد که ۷۰ درصد حوادث محیطهای کار ناشی از مشکلات روحی کارگران است.
این در حالی است که سیاست های دولت و فضای حاکم بر کسب و کار هم ایمنی کار را در همه ابعاد فیزیکی و روانی آن از بین برده و هم باعث تنگناهای بیشتر برای جامعه کارگری شده است.
گسترش کم سابقه اعتراضات کارگری، از نشانه های این وضعیت بحرانی است که به رغم تلاش های گسترده نهادهای امنیتی برای سرپوش گذاشتن بر آنها، در ماههای اخیر بروز بیشتری داشته است. با این حال رییس صنف کارفرمایان اصفهان معتقد است که مشکلات بیش از اینهاست و کار به جایی رسیده که حتی کارگران با چهار پنج ماه حقوق عقب افتاده هم دست به اعتراض نمی زنند.
وی می گوید: کارگران ما نعمت هستند، چراکه مشکلات مالی کارفرمای خود را درک کرده و در حال حاضر در بسیاری از واحدهای صنعتی، آنان ۴ الی ۵ ماه از کارفرمای خود حقوقی دریافت نکردهاند و اظهار ناخشنودی هم ننمودهاند و این در حالی است که اگر هزینه برق، آب و گاز واحدهای صنعتی یک روز به عقب بیفتد، ادارات مربوطه اقدام به قطع این موارد خواهند کرد.
پیش از این هم، با وجود محدودیت های رسانه ای، چند بار مواردی از خودسوزی کارگران به مطبوعات و سایت ها درز کرده که هیچ گاه واکنش درخوری ازسوی مسئولان رسمی نداشته است.
این در حالی است که در همین هفته گذشته در بلغارستان که از کشورهای پیشرفته غربی هم محسوب نمی شود، خودسوزی یک شهروند در اعتراض به استانداردهای پایین زندگی، باعث شد که شهردار شهر ورنا در بلغارستان مجبور به استعفا شود.
انقلاب در برخی کشورهای عربی نیز از خودسوزی یک جوان دستفروش در تونس به عنوان اعتراض به شرایط سخت اقتصادی و سختگیری های ماموران آغاز شد و به سرعت به سرنگونی چند دیکتاتور انجامید.
سال گذشته هم در روز ۱۲ بهمن یک کارگر گروه خودروسازی بهمن به نام مصطفی علیزاده که نامش در فهرست اخراجی های کارخانه قرار گرفته بود، در محوطه این کارخانه دست به خودسوزی زد.
در ابتدای همان سال هم رسانه ها از خودسوزی یک کارگر شهرداری در بوشهر خبر دادند و پیش از آن هم خبرهایی درباره خودسوزی یک کارگر در مقابل وزارت کار در رسانه ها منتشر شد.
اما نزدیک ترین مورد خودسوزی یک کارگر، مربوط به اواخر دی ماه امسال است که یک کارگر ۳۷ ساله در خیابان دماوند تهران اقدام به خودسوزی کرد. روزنامه بهار درباره این واقعه نوشت: رهگذرهایی که سهشنبه شب گذشته، ساعت ۲۱ و ۲۵ دقیقه، در خیابان دماوند تقاطع سبلان بودند اتفاقی را با چشمهایشان دیدند که شاید به این زودیها از یادشان نرود؛ اتفاقی که یک انسان و شعلههای سر به آسمان زده آتش، دو عامل به وجود آورنده آن بودند. ماجرا از آنجا آغاز شده که یک مرد ۳۷ ساله که کارگر هم بوده، بعد از جر و بحث با صاحبکارش، آنقدر عرصه را برخود تنگ دیده که تصمیم گرفته است به خیابان دماوند تقاطع سبلان بروند، تقاطع سبلان و خودش را بسوزاند و با مرگ از فشارها نجات پیدا کند. اول خبر را ظهر روز گذشته ماموران کلانتری ۱۲۷ نارمک دادند و بعد مسئولان اورژانس تهران در گفتوگو با «بهار» آن را تایید کردند.
بر اساس این گزارش، پلیس گفته است که سهشنبه شب فردی به نام پدرام خود را در برابر مردمی که در حال تردد بودند در خیابان دماوند پایتخت به آتش کشیده است. پلیس دلیل خودسوزی این مرد را اختلافات مالی اعلام کرده و گفته است که مرد مصدوم توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شده است. اما حسن عباسی مدیر روابط عمومی اورژانس تهران در گفتوگو با «بهار» اطلاعات دقیقتری در این مورد دارد: «ساعت ۹ و ۲۵ دقیقه سهشنبه شب بود که اورژانس تهران از طریق آتشنشانی در جریان یک حادثه خودسوزی در تقاطع سبلان خیابان دماوند قرار گرفت. کارشناسان اورژانس بعد از هشت دقیقه و وقتی که آتشنشانی آتش را خاموش کرده بود، به محل حادثه رسیدند.»
او میگوید که این مرد ۳۷ سال سن داشته و در این حادثه ۶۰درصد سوخته است: «زمانی که اورژانس این مرد را تحویل گرفت میتوانست حرف بزند. او میگفت که من خودسوزی نکردهام و صاحبکارم از بالای سرم روی من آب داغ ریخته است. اینطور که معلوم بود او به دلیل مسائل مالی با صاحبکارش جر و بحث کرده بود و بعد به خیابان آمده و از شدت ناراحتی خود را به آتش کشیده بود.» اورژانس این مرد را آن شب به بیمارستان مطهری منتقل کرده است؛ بیمارستانی که معمولا افرادی که دچار چنین حوادثی میشوند به آن انتقال داده میشوند. تماسهای «بهار» برای گرفتن اطلاعاتی در مورد وضعیت کنونی این مرد با کارمندان این بیمارستان بینتیجه ماند و مدیریت این بیمارستان گفت که نمیتواند اطلاعاتی در این مورد در اختیار رسانهها قرار دهد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر