در پی انفجار در یال شمالی معدن زغال سنگ طبس، چهار نفر کشته و چهار نفر دیگر درون معدن محبوس شدهاند که گفته میشود آنها هم احتمالا جان خود را از دست دادهاند.
یک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود، با اعلام این خبر به بیبیسی فارسی گفت: "پس از این انفجار گروه های مجهز در منطقه مستقر شدند تا گاز انباشته در معدن را پائین بیاورند و چهار کارگر محبوس شده را نجات دهند."
اما خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گزارش داده است که پزشکی قانونی یزد "با استناد به ابعاد حادثه" مرگ کارگران محبوس شده را نیز تأیید کرده است.
به گفته منبع آگاه، همزمان با استخراج زغال سنگ، گاز مونواکسید کربن محوطه را فرا میگیرد و باید با رعایت اصول ایمنی این گاز به موقع تخلیه شود، در غیر اینصورت در اثر انباشت گاز انفجار صورت میگیرد".
احمد طالبیان، فرماندار شهرستان طبس در مورد این حادثه به خبرگزاری فارس گفت: " تمامی امکانات، تجهیزات و نیروهای امدادی شهرستان طبس از سوی بیمارستان، هلال احمر، شرکت زغال سنگ پروده، و فرمانداری، از جمله سه دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شدهاند، اما در حال حاضر شرایط به گونهای است که امکان فعالیت نیروها در داخل تونل، به دلیل مسدود بودن ورودی تونل وجود ندارد."
درهمین حال حسین درخشان سخنگوی سازمان امداد و نجات کشور به خبرگزاری مهر گفت: "به دلیل احتمال انفجار در معدن هنوز گروهی جرات ورود ندارد. کارگروه ویژه ای تشکیل شده تا به سرعت اقدام شود. آمار کشته ها و زخمی ها هم مشخص نیست."
این معدن در جنوب طبس واقع شده است و هشت معدنچی از ۴۰ معدنچی فعال در این معدن، در زمان حادثه داخل آن بوده اند.
چندی پیش خبرگزاری مهر با انتشار تصاویری از کارگران این معدن نوشته بود: "کارگران معدن زغال سنگ طبس در عمق ۳۰۰ متری زمین و در دو شیفت کاری ۶ ساعته در روز کار می کنند، این کارگران با قرارداد پیمانکاری، ماهیانه ۴۰۰ هزار تومان که حداقل حقوق تامین اجتماعی است، حقوق دریافت می کنند."
این حادثه در حالی روی داد که روز گذشته سازمان پزشکی قانونی ایران با ارائه تازه ترین آمار مرگ و میر ناشی از حوادث کار در این کشور، اعلام کرد که مرگهای ناشی از حوادث کار در هفت ماه اول سال جاری خورشیدی، نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۲۴ درصد افزایش یافته است.
در گزارش جدید این سازمان، همچنین سقوط از ارتفاع بیشترین علت مرگ و میر ناشی از حوادث کار در ایران عنوان شده است.
پس از سقوط از ارتفاع، اصابت اجسام سخت، برقگرفتگی، سوختگی و کمبود اکسیژن به ترتیب رتبههای اول تا پنجم مرگ آورترین حوادث حین کار را دارا هستند.
پنج تشکل کارگری ایران نیز در ۱۵ آذرماه امسال، با انتشار بیانیهای نسبت به افزایش حوادث کار در ایران هشدار داده بودند.
در این بیانیه عدم رعایت ملاحظات ایمنی و همچنین عدم تصویب و اجرای قوانین حمایتی لازم، "جنایت علیه نیروی کار" توصیف شده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر