۱۳۹۱ دی ۷, پنجشنبه

دعوای ناتمام درون جبهه اقتدارگرایی/ تخصیص ارز و اختلاف با لاریجانی ها منجر به عزل وزیر بهداشت شد


پس از هفته ها کشمکش بین محمود احمدی نژاد و مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سرانجام اولین وزیر زن پس از انقلاب از سمت خود عزل شد، و باقر لاریجانی هم از دانشگاه علوم پزشکی تهران در اولین واکنش به این تصمیم از سمت خود استعفا داد....

 گروه اجتماعی: پس از هفته ها کشمکش بین محمود احمدی نژاد و مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سرانجام اولین وزیر زن پس از انقلاب از سمت خود عزل شد، و باقر لاریجانی هم از دانشگاه علوم پزشکی تهران در اولین واکنش به این تصمیم از سمت خود استعفا داد.
به گزارش کلمه، ریشه اختلافات رئیس دولت دهم با وزیر بهداشت به دو حوزه کلی بازمی گشت. یکی مربوط به عدم تخصیص بودجه این وزارتخانه که افشاگری بی سابقه وزیر بهداشت را در پی داشت و دیگری حضور باقرلاریجانی در سمت قائم مقام وزیر بهداشت در امور سیاستگذاری و رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران که نظر احمدی نژاد بر عزل او بود.
اولین سوژه اختلاف جدی بین وحید دستجردی با احمدی نژاد زمانی بود که او در مصاحبه ای، عدم واریز ۳ میلیارد دلار بودجه وزارت بهداشت را در اواخر مهرماه و پس از ۷ ماه از آغاز سال افشا کرد.

سلامتی مردم و جان بیماران، قربانی تناقض‌گویی‌های آقای رئیس و خانم وزیر

سپس در حالی که روز شنبه گذشته، احمدی نژاد در برنامه تلویزیونی مدعی شد که “از همین جا به مردم اعلام می‌کنم احدی به بهانه نبود ارز حق ندارد قیمت دارو را بالا ببرد»، مجددا واکنش خانم وزیر را دو روز پس از اظهار نظر خود مشاهده کرد که گفت: “علت افزایش نرخ ارز افزایش در قیمت داروها را خواهیم داشت. در مورد روند تخصیص ارز دارو قبلاً صحبت‌های خود را کرده‌ایم، صحبت‌های ما همان صحبت‌های قبلی است.”
اظهارات احمدی نژاد در شرایطی عنوان می‌شود که پیش از این وزیر بهداشت، نمایندگان مختلف مجلس سیاست‌های اختصاص ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی را به شدت مورد انتقاد قرار داده و نسبت به آن هشدار داده بودند. پایان ذخایر دارویی کشور و رشد لجام گسیخته قیمت ها، و کمبود و نایاب شدن برخی از داروها اخباری بود که طی ماه های گذشته نسبت به آن ابراز نگرانی شده بود.
به موازات تکذیب سخنان احمدی نژاد از سوی دستجردی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم بر کذب سخنان احمدی نژاد صحه گذاشت و گفت: به طور حتم اظهارات رئیس ‌دولت در این‌باره اشتباه بوده است، از طرف دیگر به نظر من احمدی‌نژاد با روی قصد و غرض اطلاعات اشتباه به مردم داده است.
وی به دولت توصیه کرد که باید از عوام‌فریبی در حوزه دارو دست بردارد و گفت: در شرایط کنونی معلوم است که دارو را نمی‌توان با قیمت سال گذشته وارد کرد، از این‌رو دروغ گفتن مسئولان هیچ فایده ای ندارد.
باقر لاریجانی نیز امروز با اعلام خداحافظی خود تاکید کرده که با توجه به اینکه ممکن است در جریان امور اجرایی بر حسب اقتضائات اداری و سوء تفاهم‌های فردی روش‌هایی اتخاذ شده باشد که موجبات آزردگی خاطر مبارک همکاران را باعث شده باشد.
در یک ماه اخیر و همزمان با به وجود آمدن بحران دارو در کشور وزیر بهداشت و معاونان وی بارها اعلام کردند که ارز اختصاص یافته از سوی بانک مرکزی به جای واردات دارو صرف واردات کالاهای لوکس، زین اسب، غذای سگ و… شده است.
اظهارنظرهای جنجالی وحید دستجردی و معاونان او درباره اختصاص ارز مرجع به کالاهای لوکس و عجیب، از کم سابقه ترین موضع گیری های یک مقام عالی رتبه دولتی است که به نوعی افشاگری به حساب می آید. پس از این سخنان خانم وزیر، روزنامه ایران در گزارش های مختلفی به شدت به وزیر و معاونان او تاخت و تیتر یک خود در روزنامه پنجم دی را در یکی از روزهای گذشته با عنوان “پافشاری خانم وزیر بر افزایش قیمت دارو” به وحید دستجردی اختصاص داد. در این مطلب روزنامه ایران مدعی شده بود که ارز تخصیصی وزارت بهداشت در اختیار این وزارتخانه قرار گرفته است.
این دعوای رسانه ای در حالی بود که هفته پیش از آن، احمدی نژاد از خانم وزیر خواسته بود تا باقر لاریحانی را از سمت قائم مقامی وزیر بهداشت در امور سیاستگذاری و ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران عزل کند. وحید دستجردی که رئیس کمیته بانوان علی لاریجانی در انتخابات سال ۸۴ بود، در برابر این خواسته رئیس خود مقاومت کرد و همین موضوع باعث شده بود تا حدود دو هفته پیش تصمیم به عزل او از سوی احمدی نژاد اجرا شود که با پا درمیانی رحیمی، معاون اول احمدی نژاد، این امر صورت نگرفت. رحیمی در مصاحبه ای درباره اختلاف رئیس دولت و وزیر بهداشت گفته بود: خود من هنوز نیامده گفتند فلانی رفت در حالی که تا آقای احمدی‌نژاد هست من هستم و تا احمدی‌نژاد هست وحید دستجردی هم هست.
اما مصاحبه مجدد خانم وزیر، دو روز پس از مصاحبه تلویزیونی احمدی نژاد باعث شد تا روزنامه ایران از وابستگی زیاد دستجردی به قائم‌مقام خود که توان تصمیم‌گیری را از خانم وزیر گرفته” گزارش دهد.
تقابل رسانه ای حامیان باقر لاریجانی که برادر کوچکتر برادران لاریجانی است پیشتر در روزنامه رسالت، ارگان راست سنتی نیز خود را نشان داده بود. روزنامه رسالت نوشته بود: “جریانی خارج از وزارتخانه که همت خود را صرف حذف مخالفین تفکر خود و جایگزین کردن افراد دست نشانده می‌داند، طی هفته‌های اخیر فشار شدیدی را برای حذف دکتر باقر لاریجانی که از چهره‌های علمی منحصر به فرد در جامعه پزشکی است آغاز کرده و تلاش می‌شود وزارت بهداشت را از بهره‌گیری از خدمات این استاد برجسته و لایق محروم نمایند… اما وزیر بهداشت که از تخصص و توانمندی‌های دکتر لاریجانی آگاه است تاکنون در برابر این تحرکات مقاومت کرده است.”
نهایتا این تقابل به عزل مرضیه وحید دستجردی و سرپرستی محمد حسن طریقت منفرد منجر شد که می تواند ابعاد دامنه دار دیگری داشته باشد تا عمق اختلاف حل ناشدنی درون جریان اقتدارگرایی یک بار دیگر خود را نشان دهد، هرچند که رهبری در سخنان اخیر خود گفته باشد:” از امروز تا روز انتخابات، هر کسی که بخواهد از احساسات مردم در جهت اختلافات استفاده کند، قطعاً به کشور خیانت کرده است.”
متن حکم محمود احمدی نژاد به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر محمد حسن طریقت منفرد
سلام علیکم
نظر به تعهد و تجربیات ارزشمند و به استناد اصل یکصد و سی و پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران جنابعالی را به سمت «سرپرست وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی» منصوب می‌نمایم.
ساماندهی طرح عظیم پزشک خانواده، امر دارو و درمان، رسیدگی به بهداشت و تغذیه مردم ، عدالت آموزشی و بهداشتی و درمانی و کاهش هزینه های مردم در این بخش در اولویت کاری این وزارت مهم است.
اطمینان دارم که جامعه خدوم بهداشتی و درمانی کشور با نیت خدمت صادقانه به ملت بزرگ ایران شما را در این ماموریت خطیر یاری خواهد کرد.
امیدوارم با استعانت از خداوند منان و استفاده از همه ظرفیت علمی و اجرایی موجود در وزارت وتمام دانشگاهها و مراکز آموزش علوم پزشکی کشور و در سایه توجهات حضرت ولی عصر(عج) در انجام این ماموریت خطیر موفق باشید.
در شرایطی که این نکته مطرح شد که محمود احمدی نژاد بدون اشاره به دستجردی حکم وزیر جدید را صادر کرده است خبرگزاری مهر، نامه ی وزیر برکنار شده ی بهداشت را خطاب به معاونین، مشاورین و قائم مقامان و روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور منتشر کرد.
در بخشی از این نامه آمده است: حال که مدیریت اجرایی کشور مرا از انجام وظایف و ادامه مسئولیت نظام سلامت کشور معاف نموده است، بر خود فرض می‌دانم از یکایک همکاران گرامی، خصوصاً معاونین، مشاورین، قائم مقامان، روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان‌های تابعه و کلیه اعضای خانواده بزرگ سلامت، اساتید، کارکنان و دانشجویان قدردانی و سپاس گزاری کرده و از کلیه همکاران و همچنین آحاد ملت عزیز ایران که بعضاً به دلایل مختلف نتوانسته‌ام به خواسته‌های ایشان تحقق بخشم، طلب حلالیت می‌نمایم.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر